Soorten dakbedekking en hun levensduur verlengen

Een nieuw dak plaatsen is een hele investering voor uw klant, daarom wilt u natuurlijk dat het dak zo lang mogelijk waterdicht is. Gelukkig kunt u met een kwalitatieve dakconstructie, de juiste dakbedekking én goed onderhoud, de garantie geven dat het dak een zo lang mogelijke levensduur heeft.

 

Levensduur per soort dakbedekking

Hoelang een dak precies meegaat, hangt af van verschillende factoren. Daarbij is in elk geval het type materiaal dat u kiest voor het bedekken van het dak belangrijk.

 

Bitumen dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking gaan tientallen jaren mee. Premium-membranen hebben zelfs een bewezen levensduur van veertig jaar! Zo staan de dakbanen van Sopralene Optima bekend om hun bijzondere duurzaamheid. De toplaag is belangrijk voor een duurzaam dak, maar alles valt en staat met een goed presterend waterdichtingssysteem: primer, dampscherm, isolatie, onderlaag en toplaag.

 

PVC-dakbedekking

PVC-dakbedekking zijn heel populair bij grote industriële projecten waar de prijs-kwaliteitsverhouding een zeer belangrijke rol speelt. Deze kunststof dakbedekking heeft eveneens een zeer lange levensduur.

 soorten dakbedekking

Verwerking volgens laatste techniek

Daarnaast staat of valt de kwaliteit – en dus de levensduur – van uw dak ook met de plaatsing. Belangrijk is ook dat u voldoende aandacht heeft voor het goed waterdicht maken van alle details op het dak. Met Alsan heeft daarvoor het juiste product. Werkt u volgens de laatste technieken en bent u bekend met de (nieuwe) eigenschappen van de dakbedekking? Volg een (opfris)cursus bij SOPREMA.

 

Voer jaarlijks onderhoud uit

De meeste daken vergen weinig onderhoud, maar hebben wel baat bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt of controle. U kunt uw klant adviseren om zelf klein onderhoud uit te voeren, maar u kunt dit ook opnemen in een onderhoudscontract. U als expert weet welke veiligheidsmaatregelen er getroffen moeten worden om veilig te werken op hoogte.

 

Levensduur verlengen met een groendak

Een groendak is niet alleen mooi, het is ook de perfecte beschermlaag voor uw dak. Zo gaat een bitumineuze dakbedekking met een sedumlaag wel zestig jaar mee, tenminste als u het dak goed onderhoudt natuurlijk!

 

Laat u adviseren door onze experts

Bent u benieuwd of de kwaliteit van uw dak goed is? Of wil u ook de levensduur van uw dak verlengen? Neem contact op met SOPREMA voor een vrijblijvende dakinspectie.

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje