Ja hoor, tegenwoordig kunt u zelfs met houtvezels isoleren. Pavatex, het natuurlijke isolatieassortiment van SOPREMA, omvat namelijk innovatieve isolatiematerialen op basis van houtvezels. Ontdek in dit artikel waarom deze isolatie-oplossing zeker het overwegen waard is.

Circulair bouwen met Pavatex isolatie

Met het oog op de klimaatproblematiek zijn milieuvriendelijke isolatiematerialen geen overbodige luxe. Daarom zoeken steeds meer mensen naar manieren om bouwmaterialen te ontwikkelen volgens het principe van de circulaire economie. Dat wil zeggen dat er van het ontwikkelde product niets verloren gaat. Pavatex is volledig rond dat principe opgebouwd: afval van houtzagerijen wordt opgewaardeerd tot isolatieplaten. Voor onze isolatie hoeven er dus geen extra bomen te worden geveld. De grondstof van het isolatiemateriaal – houtsnippers – vormt een extra CO₂-buffer, waardoor uw keuze voor Pavatex de CO₂-balans helpt te verbeteren. Ontdek de voordelen van houtvezelisolatie.

 

Pavetex houtvezelisolatie voor aangenaam binnenklimaat

Houtvezelisolatie heeft alle kwaliteiten in zich om een aangename woonomgeving mogelijk te maken. De dampopen en vochtregulerende structuur zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in huis of op kantoor. Daarnaast heeft PAVATEX uitstekende geluidswerende eigenschappen, waardoor u minder last heeft van storende omgevingsgeluiden en u kunt thuiskomen in een oase van rust. Ten slotte heeft u dankzij de houtvezels minder last van temperatuurschommelingen: in de zomer verandert uw woning niet in een sauna, terwijl de warmte in de winter lekker binnen blijft. Zo geniet u van het hoogste comfort én profiteert u van een lagere energierekening.

pavatex houtvezelisolatie

Voordelen van isoleren met Pavatex

Maar niet alleen de consument wint, ook de installateur profiteert van een aantal voordelen met Pavatex.  Onze Pavatex-producten zijn stuk voor stuk makkelijk te verzagen, eenvoudig te monteren en irritatievrij!

 

Pavaflex Plus: uitstekende isolatie en flexibele toepassing

Een van de producten uit het PAVATEX-assortiment die wat extra aandacht verdient, is Pavaflex. Deze isolatieplaat heeft zijn naam niet gestolen, want flexibiliteit is een van zijn belangrijkste kenmerken. De thermische prestaties zijn eveneens uitstekend: met een lambdawaarde van slechts 0,036 W/mK heeft Pavaflex Plus de beste isolatiewaarde op de markt van alle natuurlijke isolatiematerialen. Pavaflex Plus is onder meer geschikt voor de isolatie van daken, tussenverdiepingen en binnenwanden.

 

Meer informatie over Pavatex?

Wilt u meer weten over isoleren met Pavatex? Onze natuurlijke isolatiespecialist Jacco Dwars beantwoord graag al uw vragen!