Strakke EPDM-banen en een kortere verwerkingstijd zijn de nieuwe norm dankzij Royal NovoProof®. Een EPDM-­product dat de bevestigingstechniek van het materiaal sterk heeft weten te verbeteren. In de dakdekkerswereld zet EPDM zijn opmars onverminderd voort!

Duurzame EPDM van hoge kwaliteit

Royal NovoProof® is een relatief nieuw product dat de kwaliteiten van EPDM-dakbedekking combineert met nieuwe, sterk verbeterde bevestigingstechnieken. Het duurzame materiaal gaat makkelijk vijftig jaar mee, is 100% recyclebaar en is ideaal als ondergrond voor zonnepanelen. Een NovoProof®-project vraagt om enige voorbereiding, maar dan worden de dakbanen ook op maat geleverd, waardoor er bijna geen kopse naden nodig zijn. Dit vermindert de kans op lekkage en verkort de verwerkingstijd aanzienlijk.

 

martin beckers

"Het draait niet alleen om het materiaal, maar ook om het vakmanschap waarmee het wordt aangebracht." - Martin Beckers, Technisch Adviseur

Verbeterde kwaliteit voor een strak dak

EPDM is een fantastische dakbedekking, maar wat betreft de verwerking was er verbetering mogelijk. Duraproof, onderdeel van SaarGummiConstruction, heeft die verbeteringen doorgevoerd met de NovoProof®. Op de rubberbanen is een polyestervlies aangebracht. Dit zorgt voor een plooivrije verwerking, zonder dat het de rekbaarheid van het product aantast. Verder zijn de EPDM banen uitgerust met een speciale strip, die ervoor zorgt dat ze snel en krachtig aan elkaar gehecht kunnen worden. Deze strip, de Thermofast strip, is een hechtlaag die wordt geactiveerd door de hetelucht-lasmethode.

 

Verwerkingscursus, begeleiding en advies

Royal Roofing Materials geeft training en advies over hoe NovoProof® het beste verwerkt en bevestigd kan worden. Niet alleen de standaardsituaties worden behandeld tijdens de cursus, ook de ongebruikelijke knelpunten die zich aandienen staan centraal. Dan de Vries, van Theda Dak uit Huissen, en zijn personeel volgden deze training . Daarnaast kregen zij een rondleiding bij fabrikant SaarGummi. Dit gaf inzicht in de eigenschappen en kwaliteiten van het materiaal, die hen helpen met het maken van de juiste beslissingen voor de verwerking van NovoProof® bij verschillende projecten.

 

pieter kapenga

"Kwaliteit en duurzaamheid gaven de doorslag om te kiezen voor Royal NovoProof® als dakbedekking op woonboulevard Kapenga in Leeuwarden." - Piet Kapenga, Duurzaam Ondernemer

Snelle verwerking

Toen het dak van woonboulevard Kapenga in Leeuwarden aan vernieuwing toe was, waren er twee belangrijke pijlers: duurzaamheid en kwaliteit. De keuze voor NovoProof® was dan ook snel gemaakt door eigenaar Piet Kapenga. In minder dan twee weken tijd wist Theda Dak wist met een paar dakdekkers ruim 4.200m² Novoproof te verwerken. Voor het dak de van woonboulevard werd gekozen voor een geschroefd dakbedekkingssysteem met maatwerk lange banen. EPDM­banen van tientallen meters lang liggen superstrak naast elkaar, tot groot genoegen van Piet Kapenga.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden

Neem gerust contact met ons op! Onze dakexpert Martin Beckers helpt u graag met al uw vraagstukken en uitdagende projecten.