Wat heeft u aan de DoP-verklaring en de EAN-code?

Op de verpakking van SOPREMA-producten vindt u altijd een barcode, de zogenaamde EAN-code. Naast deze code heeft elk product een zogenaamde DoP-verklaring. Die vindt u online in pdf-formaat. Maar waar staan de EAN-code en de DoP voor? En zijn ze belangrijk? In dit artikel leggen we het uit.

 

Een DoP-nummer versus een EAN-code

Fabrikanten, importeurs en leveranciers van bouwmaterialen moeten sinds 1 juli 2013 verplicht bij elk CE-gemarkeerd product een prestatieverklaring afleveren. Deze verklaring heet een ‘Declaration of Performance’ of kortweg DoP. De cijfers in dit document geven u meer informatie over de belangrijkste prestaties van het product en hoe u het kunt gebruiken.

 

Daarnaast ziet u een ‘European Article Numbering’ of EAN-code op de verpakking van alle SOPREMA-producten. Deze barcode bestaat uit dertien cijfers en wordt wereldwijd gebruikt door leveranciers om producten te identificeren en om de voorraad te beheren. Dit is ook de code die wordt gescand in de supermarkt. Deze code is dus minder van belang voor de koper van het product.

DoP-verklaring en EAN-code

Het belang van het DoP-nummer

Het DoP-nummer biedt informatie die voor u waarschijnlijk interessanter is. Deze prestatieverklaring is het bewijs dat elk SOPREMA-product voldoet aan specifieke eisen van de Europese Unie. Elk product wordt getest aan de Europese standaarden en de onderzoeksresultaten daarvan staan in de DoP. De prestaties hebben te maken met de:

 

  1. Mechanische weerstand en stabiliteit
  2. Brandveiligheid
  3. Hygiëne, gezondheid en milieu
  4. Veiligheid en toegankelijkheid bij gebruik
  5. Bescherming tegen geluidsoverlast
  6. Energiebesparing en warmtebehoud
  7. Duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen

 

Dankzij de DoP kunt u de verschillende SOPREMA-producten met elkaar vergelijken en kunt u het juiste product voor elke toepassing vinden.

 

Heeft u nog vragen over de prestatieverklaringen van de SOPREMA-bouwmaterialen? Neem dan zeker contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje