De verschillen tussen TPO en PVC dakbedekking

Kunststof wordt elke dag populairder als dakbedekking op platte en hellende daken. Zeker wanneer u te maken heeft met een dak met een complexe vorm of op een industrieel dak, is TPO of PVC een duurzame oplossing. Maar welk type dakbedekking is het meest geschikt voor uw project? De verschillen tussen TPO en PVC op een rij!

 

TPO-dakbedekking: goede chemische resistentie

TPO (thermoplastische olefine) is net als PVC uitstekend geschikt om te gebruiken als dakbedekking. Maar waarin zit nu het verschil? TPO deelt de kwaliteiten van PVC, maar heeft daarbovenop nog enkele extra troeven in petto. Zo wordt TPO ook gekenmerkt door:

 

  • een goede chemische resistentie: het wordt niet snel aangetast door chemische stoffen
  • een goede dimensionele stabiliteit: TPO zal niet snel krimpen of uitzetten
  • een grote weerstand tegen vocht, warmte en micro-organismen
  • een langere levensduur door de afwezigheid van weekmakers, waardoor het geschikt is als dakbedekking onder zonnepanelen.

verschil TPO en PVC dakbedekking 

PVC-dakbedekking: blijvend flexibel & multifunctioneel

PVC (polyvinylchloride) is makkelijk te verwerken en wordt veelvuldig toegepast in de industrie en de bouw. Logisch, want het materiaal is bijzonder budgetvriendelijk ten opzichte van andere materialen. Waarom PVC ook de perfecte dakbedekking vormt? Het materiaal is onder meer:

 

  • Erg flexibel
  • Bestand tegen breken en scheuren
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren, zelfs in een koper- of aluminiumlook
  • Bestand tegen extreme weersomstandigheden en UV-straling

 

Is TPO of PVC nu de beste dakbedekking voor uw project?

Terwijl u met PVC al een goede basiskwaliteit in huis haalt, is TPO toch nog net iets kwalitatiever. FLAG, het assortiment kunststof membranen van SOPREMA, bundelt al bijna vijftig jaar ervaring in kunststof dakbedekking. Beide typen dakbedekking kunnen als membranen worden geleverd of als dakbanen. Onze experts kennen de specifieke eigenschappen van PVC en TPO en hebben voor elke toepassing de ideale oplossing voorhanden.

 

Laat u adviseren!

Neem gerust contact op met onze experts voor meer informatie.

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje

← Vorige Volgende →