Zo combineert u uitmuntende thermische én geluidsisolatie

Uiteraard wilt u ’s winters thuiskomen in een héérlijk warme woning en … op een hete zomerdag niet smelten in de slaapkamer. Hoe krijgt u dat voor elkaar? Door uw woning goed te isoleren. Maar minstens even belangrijk voor uw wooncomfort zijn de geluidsprestaties van het isolatiemateriaal. In dit artikel leest u hoe u het beste van warmte- en geluidsisolatie combineert.

 

Het belang van geluidsisolatie

De gevolgen van geluidsoverlast zijn niet te onderschatten. Zo bleek een tijd geleden uit een Duits onderzoek dat de dagelijkse blootstelling aan geluidsoverlast, van bijvoorbeeld het verkeer, een negatief effect heeft op hart- en bloedvaten. De wetenschappers toonden aan dat zowel hoge als lage tonen voor stress zorgen.

Daarnaast is het uiteraard ook bijzonder storend als u kunt horen waarover uw buren ruziën of wie er allemaal langs uw raam loopt, rijdt of scheurt. Stilte is een belangrijke voorwaarde voor uw dagelijkse rust.

 

Thermische isolatie voor elke toepassing

In het aanbod van SOPREMA vindt u verschillende isolatieoplossingen die vooral uitblinken op het vlak van warmte-isolatie. Efisarking wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de thermische isolatie van hellende daken en gevels. Sopratherm Alu is dan weer perfect als spouwmuurisolatie en voor de isolatie van vloeren.

 combinatie thermische en geluidsisolatie

Warmte- én geluidsisolatie met houtvezels

Is voor uw toepassing ook de geluidsisolatiewaarde van belang, dan kunt u kiezen voor andere producten uit het aanbod van SOPREMA. Neem bijvoorbeeld Pavaflex Plus, een natuurlijk isolatiemateriaal op basis van houtvezels. Dit product heeft niet alleen de beste isolatiewaarde op de natuurlijke isolatiemarkt, maar is ook een duurzame oplossing die bescherming biedt tegen geluiden van buren en buiten.

 

Geniet van de rust dankzij de kwalitatieve isolatiematerialen

Is geluidsisolatie dé grootste prioriteit van uw project, dan is de geluidsreductie in decibellen zeer belangrijk. Pavacoustic zijn bijvoorbeeld geluidswerende isolatieplaten op basis van houtvezels en geschikt voor binnenmuren en plafonds.

 

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een combinatie van materialen. Voor een optimaal resultaat kunt u bijvoorbeeld de geluidswerende werking van Pavacoustic combineren met PIR-isolatie.

 

Wil u graag meer informatie over thermisch of geluidswerend isoleren? Neem gerust contact op met onze experts.

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje