Bitumineuze dakbedekking en dakleer: is er een verschil?

De ene heeft het bij dakbedekking over dakleer, de ander over bitumen of bitumineuze dakbedekking. Daardoor ontstaat er soms verwarring: is er een verschil tussen de twee? Of gaat het hier eigenlijk over dezelfde waterdichting ? SOPREMA biedt het verlossende antwoord.

 

Dakleer is dakbedekking in de volksmond

Wanneer het woord bitumen valt, gaan bij de gemiddelde mens waarschijnlijk de wenkbrauwen fronsen. Want in de volksmond wordt vooral de term dakleer gebruikt. Professionele dakdekkers gebruiken zelf liever de term bitumineuze dakbedekking. Eigenlijk zit er geen verschil in deze twee termen. Of iemand het nu heeft over een rol dakleer of een rol bitumen, het komt in vrijwel alle gevallen op hetzelfde neer: ze hebben het over het kwalitatieve dakbedekkingsmateriaal dat wordt gemaakt op basis van geraffineerde aardolie.

 

Bitumen dakbedekking geeft zekerheid

Of u nu liever dakleer of bitumineuze dakbedekking zegt, maakt niet uit: u kunt altijd rekenen op een zeer lange levensduur wanneer u een dak met bitumen bedekt. Bitumen blijft decennialang een betrouwbaar waterdichtingsmateriaal. Is de waterdichting na al die tijd toch aan vervanging toe? Bijvoorbeeld vanwege een lekkage op het dak? Vraag SOPREMA dan om een passend advies. Wij helpen u namelijk graag en een heel dak vervangen is zeker niet altijd nodig.

 

 

bitumen dakbedekking

 

De veelzijdigheid van bitumen

Niet alleen de benamingen voor bitumen zijn divers, ook het materiaal zelf is erg veelzijdig. Bitumen is populair als dakbedekking voor platte daken, maar ook geliefd als waterdichting voor parkeerdaken, groendaken en dakdetails. SOPREMA biedt een uitgebreid assortiment bitumineuze waterdichting met verschillende afwerkingen en kleuren. Denk aan SBS dakbedekking, APP dakbedekking en POCB dakbedekking. Zo vindt u voor ieder bouwproject de bitumineuze waterdichting die perfect past.

Wilt u graag meer informatie over bitumen of advies over welke rol dakbedekking het beste is voor uw project? Onze specialisten geven graag antwoord op al uw vragen. Neem dus zeker contact met ons op.