Restauratie en renovatie monumentale gebouwen en erfgoed

Oude monumenten en erfgoed renoveren is niet eenvoudig. Het blijft een uitdaging om de authenticiteit van monumenten met respect te behandelen. Daarvoor is een diepgaande kennis van techniek en het gebruik van de juiste materialen essentieel. Wij vertellen u alles over de nieuwste technieken voor de restauratie van historische gebouwen en monumenten.

 

Restauratie van oude gebouwen en erfgoed

De restauratie van een monumentaal pand is een moeilijke opdracht, maar die u wel tot een goed einde kunt brengen met vloeibare kunstharsen. Dit materiaal biedt een goed evenwicht tussen innovatie en behoud van het authentieke karakter van het bouwwerk. De oplossingen van ALSAN maken zelfs de moeilijkste vormen naadloos waterdicht. Zo kunt u het monumentale of historische gebouw kwalitatief herstellen, zonder de rijke historie aan te tasten. Bovendien is ALSAN niet alleen geschikt voor de renovatie van oude bouwwerken, maar ook voor nieuwbouw!

 

De voordelen van ALSAN waterdichting

Met ALSAN bent u zeker van een slijtvaste waterdichtingsoplossing van hoge kwaliteit. Er zijn diverse opbouwmogelijkheden zowel voor horizontale als verticale toepassingen. Bovendien kunt u kiezen uit meerdere afwerkingen en kleuren. Bent u op zoek naar inspiratie? Veel bekende gebouwen werden al gerenoveerd met ALSAN. De vloeibare waterdichting werd bijvoorbeeld gebruikt voor de renovatie van het Parktheater in Brussel, Six Hills House in Stevenage in het Verenigd Koninkrijk en de Elfstedenfonteinen in Friesland. Ook voor de wereldberoemde Eiffeltoren werd ALSAN gebruikt voor de waterdichting van de tussenverdiepingen.

restauratie en renovatie

Ook voor nieuwbouw of renovatie

ALSAN is ook geschikt voor renovatie of nieuwbouw van balkons, galerijen en parkeergarages. De oplossing is bijvoorbeeld bijzonder nuttig voor het isoleren van galerijen om woningen na renovatie beter toegankelijk te maken. Balkons of lage galerijen worden bij renovatie verhoogd om gevaarlijke drempels weg te werken. Deze renovatie-ingreep wint aan populariteit aangezien senioren een groeiende doelgroep zijn op de woningmarkt. Het opplussen verhoogt hun veiligheid en wooncomfort. Bij parkeergarages wordt ALSAN dan weer gebruikt om waterinfiltratie via een onderliggende vloerplaat te voorkomen.

 

Bent u benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van ALSAN? Neem dan contact op met ons verkoopteam voor meer informatie over dit innovatieve product.

 

Recente blog berichten