PRESS RELEASE: SOPRASAFE, experts in veilig werken op hoogte!

PRESS RELEASE: SOPRASAFE, experts in veilig werken op hoogte!

Keer op keer blijkt dat werken op daken een gevaarlijke activiteit is. En, wist u dat er jaarlijks talrijke ongevallen gebeuren doordat werknemers tijdens (onderhouds)werkzaamheden van het dak vallen? De gevolgen van een dergelijk bedrijfsongeval zijn enorm, soms zelfs met dodelijke afloop.

Er wordt vandaag de dag nog steeds onvoldoende aandacht besteed aan het voorkomen van zulke tragische ongevallen en dat terwijl er diverse oplossing voor de hand liggen. Van persoonlijke valbeschermingsmiddelen tot tijdelijke- en permanente valbeveiliging. Als veiligheidsexpert van SOPREMA biedt Vlutters Tools & Safety al jarenlang een ruim assortiment veiligheidsproducten om het dak permanent of tijdelijk te beveiligen. In combinatie met aanvullende diensten als scholing, registraties, keuringen, inspecties en RI&E’s wordt veilig en verantwoord werken op daken gewaarborgd.

 

1+1 = 3

Het belang van veilig werken op daken wordt steeds duidelijker. Opdrachtgevers, gebouweigenaren dakdekkersbedrijven en onderhoudsmonteurs stellen hogere eisen aan veiligheid en willen hun werknemers met een gerust gevoel werkzaamheden op hoogte laten uitvoeren. Als leverancier van oplossingen voor de complete bouwschil bundelt SOPREMA nu haar interne krachten met Vlutters Tools & Safety. Beide partijen werkten samen aan de ontwikkeling en introductie van SOPRASAFE; permanente veiligheid op het dak.

 

SOPRASAFE is een verankeringssysteem, ontworpen om één of meerdere mensen te beschermen die op hoogte werken. De leeflijn kan gebruikt worden als valbeveiliging of als gebiedsbeperkend- systeem en minimaliseert daardoor het risico voor de gebruiker. De ankerpunten worden permanent bevestigd aan de constructie. Een RVS lijnsysteem geeft de dakbetreder de vrijheid om de werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren.

 

Voorkomen van valgevaar

Bij alle werkzaamheden waarbij valgevaar bestaat vanaf 2.5 meter hoogte –of bij aanvullende risico’s zelfs minder dan 2.5 meter- dienen maatregelen te worden genomen ter voorkoming van valgevaar. Doordat opdrachtgevers, werkgevers en werknemers onnodige risico’s nemen door onjuiste, onvolledige of zelfs in het geheel geen maatregelen treffen tegen valgevaar wordt het risico op een ongeval vergroot.

 

 

Heeft u vragen over de mogelijkheden van veiligheid op daken? Wilt u weten welk veiligheids-systeem op uw dak het best toegepast kan worden? Of wilt u meer informatie ontvangen over SOPRASAFE? U kunt vrijblijvend contact opnemen met Vlutters Tools & Safety in Oldenzaal of een bezoek brengen aan de website www.vlutters.nl. Ook het team van SOPREMA BV staat graag voor u klaar voor al uw vraagstukken over waterdichting en isolatie.

Adresgegevens


Geeuwkade 21
Postbus 2
8650 AA IJLST
tel : +31 (0)515-533000
Neem contact met ons

Laatste nieuws

PRESS RELEASE: SOPRASAFE, experts in veilig werken op hoogte! PRESS RELEASE: SOPRASAFE, experts in veilig werken op hoogte! 13/09/2017

Keer op keer blijkt dat werken op daken een gevaarlijke activiteit is.

SOPREMA @ EPA Congress & Exhibition in Rotterdam SOPREMA @ EPA Congress & Exhibition in Rotterdam 03/09/2017

SOPREMA neemt deel aan hét event voor Europese parkeerprofessionals.

Bekijk alle nieuwsberichten